Стартира кандидатстването за третото издание на платената стажантска програма на Schneider Electric – Be smart. Start!


София, 24 януари 2023 г. В самото начало на календарната година  Schneider Electric™, лидер в дигиталната трансформация на енергийното управление и автоматизацията, обявява старт на третото издание на платената си стажантска програма Be smart. Start!   

  • Началото ще бъде поставено чрез онлайн събитие на 2 февруари от 15:00 ч.
  • Програмата създава възможност за кандидатстване за позиции на бъдещето
  • Компанията ще инвестира в развитието на млади специалисти от инженерни специалности.

На специално онлайн събитие на 2 февруари (четвъртък) от 15:00 до 15:45 ч. всички студенти, които имат интерес към Be Smart. Start!, ще могат да разберат повече за предстоящите стажове и позициите на бъдещето в тазгодишното издание, както и да се запознаят с екипа на компанията и успешно преминалите през стажовете участници от миналогодишното издание. За присъствие на събитието можете да се регистрирате ТУК.

Стажантската програма на Schneider Electric e платена, като ще бъде отворена за кандидатстване през цялата година, а продължителността ѝ е до 12 месеца. Работата на различните позиции е свързана с конкретни проекти под менторство на експерти в съответните области. Обявените позиции за 2023 г. са за студенти от инженерни специалности с поне трета завършена година от обучението им или такива, проявяващи интерес към технологии и иновации в професии на бъдещето.

Стажантските програми са логичното и естествено продължение на образованието. Те допринасят с нови компетенции, нов поглед и помагат на организациите да са в крак с новите изисквания, а нашата роля е да осигурим прехода към среда, в която човек да доразвие наученото, да придобие нови умения и да се чувства подкрепен на всеки един етап от кариерното си развитие“, споделя Елена Ватрачка, мениджър „Човешки ресурси“ в Schneider Electric България.

Иновативните позиции на Be Smart. Start! за 2023 г. са: 

  • Инженер Бизнес анализ на данни
  • Инженер Лийн 
  • Инженер Решения за умни сгради
  • Инженер Роботика и автоматизация
  • Инженер Изкуствен интелект и машинно обучение
  • Инженер Свързаност и киберсигурност

На онлайн събитието на 2 февруари на присъстващите студенти ще бъде споделена форма с повече информация по самите позиции. Стажовете ще се проведат в Smart Factory на Schneider Electric в Пловдив, обявена за Фабрика на годината за 2022 г. , единствената Smart Factory на компанията за цяла Източна Европа и демонстрационен център за 14 държави.

Кандидатстването за отворените позиции може да се извърши на  careers.bg@se.com, като е необходимо да бъде изпратена автобиография.

,