КЕОС СОФИЯ СТАРТИРА МЕНТОРСКА ПРОГРАМА ИЗЦЯЛО ЗА ЖЕНИ В АВТОМОБИЛНИЯ БИЗНЕС


Програмата ще се проведе между 24.06 и 31.08.2024 г.

Срок за кандидатстване: 15.06.2024 г.

За допълнителна информация: 070013313.

 • Официалният вносител на Renault и Dacia в България – Кеос София, представя първата в автомобилния бранш менторска програма изцяло за жени – D.R.I.V.E
 • Програмата е разделена на 5 модула, включващи споделени бизнес практики от успешни експерти в компанията
 • В нея могат да вземат участие студенти или наскоро завършили млади професионалисти от нежния пол между 18 и 25 години, а кандидатстването вече е отворено
  Следвайки стратегията си за подкрепа на равнопоставеността между половете в автомобилния бизнес, Кеос
  София предприема поредната стъпка в тази насока. Компанията стартира собствена менторска програма –
  D.R.I.V.E. Целта на програмата е даде досег на талантливи младежи до автомобилния бранш, като по този
  начин ги вдъхнови за развитие във възприеман като предимно мъжки сектор.
  ЗА ПОВЕЧЕ ЖЕНИ В БИЗНЕСА И ЗАД ВОЛАНА
  Според резултатите от проведеното от Кеос София изследване на тема полово равенство, средният дял на дамите в колектива на една компания в автомобилния сектор в България е 36,3%. От тях 26,6% са на висше управленско ниво. От друга страна, България продължава да е сред лидерите в Европа по дял на жени на мениджърски позиции с над 40%.
  За да промотира сектора, като потенциален кариерен избор сред нежния пол, Кеос София организира първата в автомобилния бранш менторска програма. Тя е предназначена за млади жени на възраст между 18 и 25 години, които тепърва се ориентират в професионалния си път. Чрез личен пример и споделени бизнес практики в света на мобилността, компанията цели да подпомогне овластяването на все повече жени в бизнеса.
  D.R.I.V.E.
  Менторската програма носи името D.R.I.V.E, което кореспондира със заряда на нежния пол и спецификата на сектора. Началото и съвпада с Международния ден на жените зад волана – 24 юни, а продължителността ще бъде два месеца.
  Програмата е разделена в 5 модула, всеки от които ще бъде воден от представител на Кеос София – експерт в областта си. Сферите, които ще бъдат засегнати са разнообразни: бизнес, комуникации, следпродажбено обслужване, човешки ресурси.
  Участниците в инициативата ще се включат в бизнес казус, по който ще работят заедно с менторите си, ще опознаят моделната гама на представяните от Кеос София автомобилни марки и разберат как функционира отвътре една от най-успешните компании в бранша. На финала всеки успешно преминал програмата ще получи сертификат за завършване и препоръка за представянето си.
  „Добавената стойност на менторската програма е, че дизайнът и е създаден от жени за жени.
  Изключително ценен ще бъде личният контакт с професионалисти, доказали експертизата си в толкова интересен бранш като автомобилния. В неговите основи са залегнали сфери, характерни за всеки успешен бизнес: маркетинг, финанси, човешки ресурси и други, но допълнение с много емоция. Искаме да
  дадем шанс на повече млади дами да открият професионалното си поприще в него. “ – сподели Калина Йорданова, изпълнителен директор на Кеос София.
 • Кандидатстването вече е отворено, а всички желаещи могат да кандидатстват на следния линк D.R.I.V.E (google.com)

, ,